05.12.2022

Jak letos na Vánoce ušetřit?

Vánoce jsou za rohem a mnoho z nás pociťuje finanční tíseň, když přemýšlí o všech dárcích, které musí koupit rodině a svým přátelům. Současná ekonomická situace navíc způsobila, že nemáme tolik peněz na dárky jako dříve. Nemusíte si však dělat starosti! Existuje spousta jiných možností, než jít do obchodního centra a utratit příliš mnoho. Představíme vám několik způsobů, jak o letošních Vánocích ušetřit, aby svátky nezatížily váš rozpočet a zároveň neztratily svou jiskru.

1. Vytvořte si nákupní seznam

Až půjdete nakupovat, sepište si seznam položek, které potřebujete koupit, vyhnete se tak spontánnímu nákupu věcí. Stanovte si částku, kterou si můžete dovolit utratit, a držte se jí. Stanovte si předem rozpočet, který vám pomůže o letošních Vánocích ušetřit.

2. Plánujte si nákupy dopředu

Nenakupujte dárky na poslední chvíli. Porovnávejte ceny a hledejte slevy během celého roku, abyste ušetřili ještě více peněz. Nákupy dárků tak můžete rozložit do několika měsíců, což je příjemnější než vydat velkou částku za jeden měsíc.

3. Vyrobte dárky

Jedním z nejlepších způsobů, jak o letošních Vánocích ušetřit, je nějaký ten dárek vyrobit. Zvažte tuto možnost namísto dárků koupených v obchodě. Žádný kupovaný dárek nebude mít takové kouzlo jako vlastnoručně vyrobený. Nápady na domácí dárky můžete hledat na internetu a rozhodně to nenechávejte na posledních chvíli, abyste měli na jejich výrobu dostatek času.

4. Místo dárků posílejte přáníčka

Promyšlené vánoční přání ukazuje lidem, že na ně myslíte, a často to pro ně může znamenat daleko víc než koupená věc. Ručně psané přání s osobním vzkazem rozhodně potěší každého.

5. Zaměřte se na oslavu, ne na dárky

Tyto svátky jsou hlavně o rodině, lásce a vděčnosti. Promluvte si s přáteli a širší rodinou, že vám jde především o společně strávený čas než o dávání drahých dárků. Někdy se totiž cítíme být zavázáni k tomu, abychom každoročně pokračovali v nakupování dárků. Sdělte jim, že byste o Vánocích raději uvítali jejich přítomnost – a ne jejich dárky – a navrhněte, že si letos dárky dávat nebudete nebo si navzájem dáte nějakou drobnost.

6. Pečlivě zvažte, zda si půjčit

V tomto období roste počet dlužníků, kteří si na velké vánoční výdaje chtějí půjčit. Spousta z nich se však nachází ve finanční tísni během celého roku a nepřemýšlejí o tom, zda budou mít i na následné splacení půjčky. Pokud jste se ale před svátky ocitli ve finanční tísni třeba kvůli jinému neplánovanému výdaji a víte, že příští měsíc už budete mít dostatek peněz, pak je rychlá půjčka ideální možností. PůjčkaPlus pro takové případy nabízí půjčku až do 15 000 Kč se splatností do 10 dní zdarma.

Aktuální články

Je dobré půjčit si na Vánoce?

Odpověď na tuto otázku není jednoznačná a závisí na mnoha faktorech. Půjčit si peníze na Vánoce může být vhodné, pokud máte dobrou finanční situaci a jste schopni splácet půjčku včas a bez problémů. V opačném případě byste se mohli dostat do finančních problémů, které by mohly přerůst v dlouhodobé závazky. Pečlivě zvažte své možnosti Půjčit […]

12.12.2022Více
Jak se připravit na Vánoce a nezbláznit se

Spousta z nás vnímá tzv. svátky klidu a míru jako vysoce stresující období. Máme pocit, že všechno musí být perfektní. Chceme mít všechno nakoupeno, uklizeno, napečeno a k tomu ještě v práci zvládnout všechno do konce roku. Adrenalin k tomu vrcholí, když jsme v roli hostitelů a celou organizaci hodnotí ta nejpřísnější porota – naši příbuzní. Jak se tedy […]

25.11.2022Více
Jak nenaletět na slevové akce

Znovu nám začalo období předvánočních nákupů, které se nese ve znamení velkých slev. Většina obchodů se snaží zaujmout výhodnými nabídkami a nabízí slevy, které dosahují i vyšší desítky procent. V těchto slevách můžete výhodně nakoupit, ale zároveň se nechat i okrást. Slevy jsou totiž často vytvořeny uměle předchozím navýšením ceny nebo je lze uplatnit pouze za […]

18.11.2022Více
  • První půjčka
  • Opakovaná půjčka
Výše půjčky
0
Сумма первого кредита составляет максимум 15000 крон. Более высокая сумма доступна для повторного кредита.
00
Doba splatnosti
0 dní
Срок первого кредита составляет максимум 30 дней. Возможен более длительный срок для повторного кредита
0 dní 0 dní
Mám slevový kód
Vložit slevový kód Vyplňte políčko Chyba promo kódu
Slevový kód byl použit
  • Opakovanou půjčku až do 30 000 Kč můžete zažádat ve svém Profilu
    První půjčka až do 15 000 Kč na 10 dní zdarma
  • Výše půjčky 0
  • Úrok (36,5% p.a.) 0 0
  • Poplatek 0 0
  • Celkem splatíte 0 0
  • Den splatnosti 0
  • RPSN 0 %
Předsmluvní formulář Reprezentativní příklad
icon
Technická chyba
V současné době probíhají práce na webu.

Vytváříme řešení, která usnadní používání našich služeb. Omlouváme se za případné nepříjemnosti.

Zkuste to prosím později.

Doporučené články