25.11.2022

Jak se připravit na Vánoce a nezbláznit se

Spousta z nás vnímá tzv. svátky klidu a míru jako vysoce stresující období. Máme pocit, že všechno musí být perfektní. Chceme mít všechno nakoupeno, uklizeno, napečeno a k tomu ještě v práci zvládnout všechno do konce roku. Adrenalin k tomu vrcholí, když jsme v roli hostitelů a celou organizaci hodnotí ta nejpřísnější porota – naši příbuzní. Jak se tedy s touto výzvou vyrovnat? Jak zvolnit a vychutnat si předvánoční čas bez neustálého přemýšlení o tom, co všechno je potřeba zařídit?

Sepište si úkoly a povinnosti

Začněte tím, že si všechny předvánoční úkoly a povinnosti sepíšete. Zjistíte tak, které činnosti jsou skutečně nezbytné a které můžete odložit na později. Seznam nemusíte dodržovat přesně na den, jde hlavně o to, že už nehrozí, že byste na něco zapomněli. Svůj seznam proberte i rodinou, abyste zjistili, co by se jim líbilo, kdyby bylo letos o Vánocích jinak.

Nenechávejte dárky na poslední chvíli

V předvánočním období jsou doručovací služby obvykle velmi vytížené a nemusí být schopné doručit zásilku včas. S dárky tedy rozhodně neotálejte. Můžete je nakupovat přes internet z pohodlí domova, vyhnete se tak pobíhání po přeplněných obchodních centrech.

Vánoční úklid

Zamyslete se nad tím, zda je skutečně potřeba pouštět se do velkého vánočního gruntování. Pokud doma uklízíte průběžně po celý rok, pro skvělou atmosféru bude opravdu stačit běžný úklid jako vysátí a utření prachu. Jestliže však trváte na pořádném několikadenním úklidu, vytvořte si systém, jak chcete postupovat.

Nákup jídla

Před nákupem si opět sepište, co budete potřebovat. Pokud vás děsí představa nákupu potravin v přeplněných supermarketech, můžete opět využít nákupu přes internet. Potraviny vám tak doručí v předem domluvený čas až k vám domů a vy ušetříte čas, který byste ztratili cestou do obchodu a zpět. Můžete se tak věnovat úklidu, pečení nebo příjemně trávit čas se svými blízkými.

Nezapomeňte na sebe

Ve všech těch přípravách, které jste si rozvrhli, nezapomeňte na to nejdůležitější – na sebe. Nezapomeňte si v tom všem shonu dopřát dostatek odpočinku. Pokud nestíháte plnit všechno z vánočního seznamu, poproste partnera a děti, aby vám s přípravou pomohli.

A na závěr: buďte opatrní při čerpání rychlé půjčky online

Při přípravách na Vánoce i při přijímání finančních závazků se vyplatí používat zdravý rozum. Když si berete půjčku, vždy poměřujte své síly se svými záměry. Pokud se jedná o dočasný nedostatek hotovosti a jste si jisti, že vám brzy přijde výplata nebo jiný příjem, může být malá půjčka dobrou volbou. Věnujte však chvíli porovnání nabídek, abyste si vybrali tu nejvýhodnější. PůjčkaPlus například nabízí půjčku až do 15 000 Kč se splatností do 10 dní zdarma.

Aktuální články

Je dobré půjčit si na Vánoce?

Odpověď na tuto otázku není jednoznačná a závisí na mnoha faktorech. Půjčit si peníze na Vánoce může být vhodné, pokud máte dobrou finanční situaci a jste schopni splácet půjčku včas a bez problémů. V opačném případě byste se mohli dostat do finančních problémů, které by mohly přerůst v dlouhodobé závazky. Pečlivě zvažte své možnosti Půjčit […]

12.12.2022Více
Jak letos na Vánoce ušetřit?

Vánoce jsou za rohem a mnoho z nás pociťuje finanční tíseň, když přemýšlí o všech dárcích, které musí koupit rodině a svým přátelům. Současná ekonomická situace navíc způsobila, že nemáme tolik peněz na dárky jako dříve. Nemusíte si však dělat starosti! Existuje spousta jiných možností, než jít do obchodního centra a utratit příliš mnoho. Představíme vám […]

05.12.2022Více
Jak nenaletět na slevové akce

Znovu nám začalo období předvánočních nákupů, které se nese ve znamení velkých slev. Většina obchodů se snaží zaujmout výhodnými nabídkami a nabízí slevy, které dosahují i vyšší desítky procent. V těchto slevách můžete výhodně nakoupit, ale zároveň se nechat i okrást. Slevy jsou totiž často vytvořeny uměle předchozím navýšením ceny nebo je lze uplatnit pouze za […]

18.11.2022Více
  • První půjčka
  • Opakovaná půjčka
Výše půjčky
0
Сумма первого кредита составляет максимум 15000 крон. Более высокая сумма доступна для повторного кредита.
00
Doba splatnosti
0 dní
Срок первого кредита составляет максимум 30 дней. Возможен более длительный срок для повторного кредита
0 dní 0 dní
Mám slevový kód
Vložit slevový kód Vyplňte políčko Chyba promo kódu
Slevový kód byl použit
  • Opakovanou půjčku až do 30 000 Kč můžete zažádat ve svém Profilu
    První půjčka až do 15 000 Kč na 10 dní zdarma
  • Výše půjčky 0
  • Úrok (36,5% p.a.) 0 0
  • Poplatek 0 0
  • Celkem splatíte 0 0
  • Den splatnosti 0
  • RPSN 0 %
Předsmluvní formulář Reprezentativní příklad
icon
Technická chyba
V současné době probíhají práce na webu.

Vytváříme řešení, která usnadní používání našich služeb. Omlouváme se za případné nepříjemnosti.

Zkuste to prosím později.

Doporučené články