02.02.2023

Nejčastější chyby při žádosti o půjčku

Aby byla vaše žádost o nebankovní půjčku schválena, musíte k tomu splnit určité požadavky. Jedná se obvykle o doložení příjmů a dokladu totožnosti. V tomto článku si ukážeme nejčastější chyby, kterých se žadatelé o půjčku dopouštějí, a jak se jim vyvarovat. Vyhnete se tak tomu, že by vaše žádost skončila jako zamítnutá.

Společnosti poskytující nebankovní úvěry musí splňovat přísné regulační požadavky. Každou žádost o úvěr tak musí pečlivě posuzovat a vyžadovat veškeré potřebné náležitosti. Před podáním žádosti si pečlivě pročtěte požadavky a ujistěte se, že máte k dispozici všechno potřebné. Pamatujte, že čím více bude vaše žádost kompletní, tím větší budou šance na její schválení.

Nečitelné nebo neplatné doklady

Jedním z častých důvodů pro zamítnutí půjčky bývají nečitelné nebo neplatné doklady. Pokud poskytovatel úvěru nemůže ověřit vaši totožnost nebo vaše údaje, může být žádost zamítnuta.

Měli byste tedy poskytnout kvalitní a co nejvíce čitelné kopie nebo fotografie dokladů.

Pokud jsou fotografie dokumentů neostré nebo tmavé, může to ztížit jejich posouzení a v nejhorším případě vést rovněž k odmítnutí žádosti. Zároveň je důležité, aby doklad na fotografii byl viditelný včetně všech jeho rohů. V případě, že zašlete fotku občanského průkazu, na které chybí některá část, žádost o půjčku nebude moci být vyhodnocena.

Použijte proto dobrý fotoaparát nebo mobilní telefon a snažte se vyfotit celé dokumenty s kvalitním rozlišením a při dostatečném osvětlení.

Pamatujte, že i malé chyby mohou mít vliv na schválení žádosti o úvěr. Při fotografování a nahrávání dokumentů buďte pečliví a důkladní Ve většině případů jste pak zpětně dotazováni klientským centrem o nahrání lepších fotografií nebo skenů, což však může dobu vyhodnocení žádosti zbytečně prodloužit a vy tím ztratíte více času.

Falešné doklady

Nezapomeňte, že jakýkoli pokus o zaslání falešných dokladů nebo informací, se vám rozhodně nevyplatí. V takovém případě to totiž může nejen vést k okamžitému zamítnutí žádosti o půjčku, ale také k trestnímu stíhání.

Neprokazatelný příjem

Doložení příjmů je důležitým faktorem při posouzení schopnosti splácet úvěr. Poskytovatel úvěrů potřebuje zjistit, zda máte dostatečný příjem na to, abyste úvěr splatil včas. Každý žadatel tak musí prokázat své příjmy z různých zdrojů jako jsou zaměstnání, podnikání, brigády nebo důchod.

Prokázání příjmů můžete provést několika způsoby. Zde rovněž záleží na poskytovateli a typu vašeho příjmu. Pokud máte zaměstnání na plný úvazek, měli byste poskytnout výpisy z účtu, na který vám zaměstnavatel vyplácí mzdu. Pokud podnikáte, musíte kromě výpisu z účtu s viditelným příjmem doložit i k tomu příslušné faktury.

V případě, že váš příjem nemůžete prokázat, bude žádost pravděpodobně zamítnuta.

Nedostupný telefon

Po vytvoření žádosti a doložení všech dokladů vás ještě pravděpodobně bude čekat hovor se zákaznickým servisem, ve kterém s vámi operátor projde a zkontroluje veškeré informace, které jste v žádosti uvedl. Často se však stává, že žadatelé bývají nedostupní, což výrazně prodlužuje dobu schvalování do doby, než se s nimi operátoři spojí.


Vědomí těchto nejčastějších chyb vám může pomoci vyhnout se komplikacím při žádosti o nebankovní úvěr a zajistit, aby proces žádosti proběhl hladce a úspěšně. Rovněž pamatujte, že nebankovní úvěr je velká zodpovědnost a měli byste si být jisti, že si ho můžete dovolit a že budete schopni splácet včas.

V případě jakýchkoli nejasností můžete kontaktovat společnost, od které žádáte o úvěr. Zákaznický servis PůjčkaPlus je tu pro vás každý pracovní den od 8:00 do 17:00 a naši operátoři vám ochotně pomohou vyřešit jakékoli problémy, které u žádosti mohly nastat.

Aktuální články

Jak ušetřit čas?

Den má pro každého 24 hodin, ale přesto se zdá, že bychom těch hodin potřebovali víc. Naproti tomu spoustu drahocenného času ztrácíme zbytečnými činnostmi a stěžováním si na neustálý nedostatek času. Ušetření i několik minut denně nám přitom může rozhodně zlepšit kvalitu našeho života. Jak to ale udělat? Všechno má svůj čas a své místo […]

18.04.2023Více
Jak se vypořádat s nedostatkem peněz?

Ačkoli peníze samy o sobě štěstí nepřinášejí, jsou pro spokojený život nezbytné. Jejich nedostatek je citelnější, když na nich závisí naše pohoda, možnost věnovat se svým zájmům nebo rozvíjet své profesní dovednosti. Co tedy máme dělat, když nám náhle dojdou peníze? V jakých situacích jsou peníze podmínkou štěstí? V životě každého z nás může nastat […]

07.03.2023Více
Co dělat, když nemáte na splátku půjčky

V životě každého z nás může nastat nečekaná událost, která způsobí, že nebudete schopní splácet půjčku. Nepropadejte však panice, i tato svízelná situace má řešení. Nedostatek peněz na splátky není ničím výjimečným, nejste první ani poslední, koho něco takového potkalo. Ukážeme vám, co je třeba udělat, abyste tuto nepříjemnost zdárně vyřešili. Pokud se dostanete do potíží se […]

02.01.2023Více
Vánoční dárky na poslední chvíli

Vánoce jsou už za dveřmi a pokud ještě nemáte všechny dárky, možná už trochu začínáte panikařit. Nic se neděje, stále ještě máte dost času na to, abyste nakoupili dárky na poslední chvíli. Zde je několik tipů, jak na to: 1. Kupujte dárky online V dnešní době můžete snadno nakoupit dárky přes internet a získat je […]

21.12.2022Více
9 tipů, jak ušetřit v domácnosti

Životní náklady v současnosti hbitě stoupají. V říjnu 2022 vzrostly ceny zboží a služeb, které spotřebovává průměrná česká domácnost, o 15 procent v porovnání se stejným měsícem v roce 2021. Není se tedy čemu divit, že se na internetu množí rady, jak při tom všem zdražování ušetřit. Vybrali jsme pro vás několik tipů, které se opakovali […]

11.11.2022Více
Co znamená zkratka RPSN?

Zkratka RPSN je všem dlužníkům velmi dobře známá. Lidé, kteří dosud nevyužívali finanční podporu od bank a úvěrových společností, však často nevědí, co to je RPSN a jak ovlivňuje jejich závazky. V tomto článku vám podrobně vysvětlíme, co tento pojem znamená. Také vám řekneme, co všechno by o něm měl vědět každý, kdo plánuje v […]

04.11.2022Více
Jak nám současná inflace ovlivnila život?

Počet těch, kteří mají pocit, že si za své příjmy koupí méně věcí či služeb, výrazně roste. Není se čemu divit. Podle průzkumu již lidé kvůli vysoké inflaci zchudli ve druhém čtvrtletí tohoto roku nejvíce v historii země od roku 1993. Nadcházející podzim k tomu přináší další finanční zátěž pro mnoho domácností kvůli vytápění. Zdražování jen […]

29.10.2022Více
  • První půjčka
  • Opakovaná půjčka
Výše půjčky
0
Сумма первого кредита составляет максимум 15000 крон. Более высокая сумма доступна для повторного кредита.
00
Doba splatnosti
0 dní
Срок первого кредита составляет максимум 30 дней. Возможен более длительный срок для повторного кредита
0 dní 0 dní
Mám slevový kód
Vložit slevový kód Vyplňte políčko Chyba promo kódu
Slevový kód byl použit
  • Opakovanou půjčku až do 30 000 Kč můžete zažádat ve svém Profilu
    První půjčka až do 15 000 Kč na 10 dní zdarma
  • Výše půjčky 0
  • Úrok (36,5% p.a.) 0 0
  • Poplatek 0 0
  • Celkem splatíte 0 0
  • Den splatnosti 0
  • RPSN 0 %
Předsmluvní formulář Reprezentativní příklad
icon
Technická chyba
V současné době probíhají práce na webu.

Vytváříme řešení, která usnadní používání našich služeb. Omlouváme se za případné nepříjemnosti.

Zkuste to prosím později.

Doporučené články